Ako sa starať o celé telo

Prírodný program udržiavania našej krásy celého tela spočíva vo využívaní prírodných zdrojov, využívaním ovocia, zeleniny, mlieka, mliečnych výrobkov a byliniek. Postupným získavaním vlastných skúseností som sa naučila ich využívať. Keď máte aspoň trochu voľného času, takzvaného času pre seba vyskúšajte aj iné procedúry, o ktoré sa s Vami podelím.
Nezabúdajme ani na svoje prsia. Každý večer by sme mali masírovať olejom z mandlí a z pšeničných klíčkov. Tri razy do týždňa robíme obklady zo šťavy jabĺk, najmä v jesennom období, kedy ich máme dostatok. Necháme pôsobiť pol hodiny. Zabraňujú ochabnutiu svalstva.
Nevyhadzujte kôrku z citróna, môžete ju použiť na masáž zhrubnutej kože na lakťoch, na potieranie tmavých fliačkov na rukách. Pôsobí ako peeling – hlboké čistenie kože. Dodáva im hebkosť. Ruky ošetríme zmiešaním 2 lyžíc citrónovej šťavy s 2 lyžicami ohriateho medu. Necháme pôsobiť 20 minút, potom opláchneme.
Soľ a ocot pomáhajú cirkulácii krvi v pokožke. Hrubou soľou si pretierajte pokožku celého tela. Takisto aj ovocný alebo jablkový ocot má dobrý vplyv na pokožku. Jemnou kefou namočenou v troche octu masírujte si pokožku. Pokožku zmäkčí, stáva jemnou a hebkou.